Email:sales@jinbeiextruder.com Qingdao Jeebo Machinery Co., Ltd

Qingdao Jeebo Machinery Co., Ltd

Kategori produk
Hubungi kami

Qingdao Jeebo Machinery Co., Ltd

Tambah: No.15, Jalan Guangdong, Taman Perindustrian Beiguan, Jiaozhou City, Qingdao, China

Tel: + 86-532-82287388

Представительство в РФ: (423) 249-22-82

Bergerak: + 86-13792822973 (wahtsapp tersedia)

Bergerak: + 86-13793207543 (WhatsApp tersedia)

E-mail: sales@jinbeiextruder.com

Bercakap tentang mengurangkan kos pemprosesan paip plastik

Di dalam jumlah kos paip plastik, kos bahan mentah plastik yang biasanya merupakan 70% ~ 80% peratus. Dalam kebelakangan ini, peningkatan harga bahan mentah plastik untuk membuat paip plastik pengeluar di bawah tekanan kos yang sangat besar. Berhadapan dengan situasi seperti ini, bagaimana sekiranya paip dengan perusahaan melalui itu use of lanjutan pemprosesan teknik-teknik untuk menangani kesukaran serta-merta? Di sini, sila dengar suara dari pembekal peralatan paip penyemperitan.

S: untuk pemprosesan paip plastik, biasanya apa yang faktor-faktor yang boleh membawa kepada peningkatan kos pengeluaran?

Encik Sun Jiaju: banyak faktor yang mempengaruhi kos pemprosesan paip plastik, faktor yang paling langsung adalah bahan mentah dan kecekapan pengeluaran. Biasanya, sebarang perubahan dalam kos bahan mentah secara langsung akan menjejaskan kos pemprosesan paip. Di dalam jumlah kos paip plastik, bahagian kos bahan mentah secara amnya akaun kira-kira 80%. Walau bagaimanapun, jika anda menggunakan teknik yang baik dan peralatan, dan dengan meningkatkan kecekapan pengeluaran dan penggunaan bahan mentah, boleh memainkan peranan dalam mengurangkan kos pengeluaran sedikit. Di samping itu, kos buruh dan penggunaan elektrik dan lain-lain kos tenaga juga terjejas sehingga ke tahap tertentu, kos pemprosesan paip plastik.

Encik Yu Ketao: paip plastik, biasanya membawa kepada peningkatan pengeluaran kos faktor-faktor:

Paip pengambilan bahan mentah kerana ia terlalu besar, iaitu memastikan prestasi paip dengan ketegaran yang mencukupi dan lain-lain premis, terlalu banyak bahan-bahan mentah yang digunakan setiap unit panjang, menyebabkan kos yang lebih tinggi dalam pengeluaran, kecekapan pengeluaran paip adalah rendah, tinggi bahan buangan; tiub pemprosesan pelaburan peralatan kos, harian susut nilai tiub tinggi pemprosesan peralatan penggunaan tenaga yang tinggi.

S: dalam konteks semasa harga bahan mentah plastik, Adakah anda berfikir pengilang paip plastik yang perlu mengurangkan kos pengeluaran paip daripada apa?

Encik Sun Jiaju: saya rasa pemilihan pemprosesan peralatan untuk mengurangkan kos pemprosesan paip plastik yang akan memainkan peranan penting, ini adalah kerana:

Dalam keadaan harga bahan-bahan plastik, boleh dilakukan dari perspektif bahan mentah asas tidak banyak, dan meningkatkan penggunaan bahan-bahan mentah adalah arah amatlah cerah. Sebagai contoh, dengan menggunakan pengesanan automatik dan kelengkapan pengeluaran yang berkesan untuk meningkatkan hasil fungsi kawalan, mengurangkan kadar barang substandard, meningkatkan penggunaan bahan-bahan mentah sebanyak 5% lebih.