Email:sales@jinbeiextruder.com Qingdao Jeebo Machinery Co., Ltd

Qingdao Jeebo Machinery Co., Ltd

Kategori produk
Hubungi kami

Qingdao Jeebo Machinery Co., Ltd

Tambah: No.15, Jalan Guangdong, Taman Perindustrian Beiguan, Jiaozhou City, Qingdao, China

Tel: + 86-532-82287388

Представительство в РФ: (423) 249-22-82

Bergerak: + 86-13792822973 (wahtsapp tersedia)

Bergerak: + 86-13793207543 (WhatsApp tersedia)

E-mail: sales@jinbeiextruder.com

Plastik Coded dengan "kanser"Amaran"misteri ini daripada

Apabila anda memilih cawan plastik, apa Adakah anda memberi tumpuan? fungsi, bentuk dan harga? berkata "plastik cawan, botol atau bekas nombor akan memberitahu kita bagaimana untuk menggunakan di bawah produk atau pembungkusan." Jadi, hujah ini bukan? Rajah plastik di bahagian bawah pengekodan apa digunakan untuk?

Tokoh-tokoh yang berkaitan dengan amaran?

Temubual dengan pemberita di beberapa pasar raya di Beijing mendapati bahawa gelas minum, botol air, peralatan plastik, botol minuman, botol bayi dan plastik lain-lain produk nombor yang berbeza berada di bawah. Air mineral dan ikan naga emas, dan Fu rimmon, jenama minyak makan botol End Mark dengan "1", laut Terbang syampu Sutera dan cuka dan kicap botol End Mark dengan "2", kosmetik Nivea dan ketuhar gelombang mikro yang berdedikasi mangkuk bawah botol standard akhir mark dengan "5", cawan yang mudah alih dan kotak plastik, tandakan "7", filem pemeliharaan yang paling ketara lokasi tandakan dengan kata-kata "PE". Pemberita berkata pengguna satu, mendengar bawah plastik dengan nombor "adalah wakil sebagai bahan-bahan plastik, juga berdasarkan angka-angka untuk menentukan bagaimana untuk menggunakan lebih selamat."

Wartawan kemudian ditemuduga lebih 10 pelanggan, berkata kebanyakan pengguna tahu bahawa plastik telah dikodkan secara digital, tetapi penggunaan kod yang tidak jelas.

Berhati-hati pengguna memberitahu pemberita bahawa rangkaian yang diperkenalkan pada plastik pengekodan pengetahuan, "pengekodan bersamaan perbezaan jenis-jenis plastik hendaklah digunakan mengikut kod produk digital. Sebagai contoh, tidak boleh memasang air panas air panas dalam plastik botol boleh diracuni. ”

China plastik Persatuan industri pemprosesan:

Direka untuk memudahkan kitar semula

MA Zhanfeng, China plastik pemprosesan industri Setiausaha Agung Persatuan, memberitahu pemberita bahawa kilang biasa umum yang menghasilkan cawan plastik atau lain-lain produk plastik akan mempunyai segi tiga kecil di bahagian bawah, Terdapat beberapa, bahan ini mewakili nombor yang digunakan oleh cawan. Sesetengah pengeluar akan menunjukkan segi tiga bahan yang khusus daripada singkatan. Tapi cawan, botol plastik atau nombor di bahagian bawah bekas plastik plastik ini dan tidak boleh disamakan dengan penggunaan yang betul. Dan lebih perlu diberi perhatian adalah bahawa digital pengekodan produk plastik, dan "Amaran kanser" ia tidak perkara, Rajah di bawah kod-kod plastik yang berkaitan dengan amaran ini misreading pengekodan maklumat.